Live stream & omgeving

Ontdek

De omgeving

Bekijk De Live Stream

Bekijk livestream

Evenementen in de buurt

Bekijk agenda

Video: Onze vakantiewoning (tijdens opname nog oude situatie) en de prachtige omgeving gezien vanuit de lucht.

De omgeving

Elahuizen behoort tot de gemeente “De Fryske Marren” en is gelegen aan het meer de Fluessen. U kunt vanaf de Fluessen direct het IJsselmeer bereiken. Winkels en andere voorzieningen bevinden zich in Balk, op 4 km afstand. De unieke natuurgolfbaan van “Golfclub Gaasterland” en Manege Gaasterland liggen met 7 km eveneens op fietsafstand.
Naast uitgestrekte weidegebieden zijn er waterlopen, prachtige meren, mystieke bossen en stoere stuwwallen. Zeven van de elf Friese steden liggen als pareltjes in de Zuidwesthoek, waarvan drie aan de fraaie IJsselmeerkust. Het jaarlijkse Skûtsjesilen kunt u direct vanaf het water of de aanlegsteiger meebeleven!

De Fluessen

De Fluessen is het een na grootste meer van Friesland, na het Tjeukemeer, en ligt ten noordoosten van De Holken. Het meer gaat in het noordoosten over in het Heegermeer. In het meer bevinden zich enkele (kunstmatige) eilandjes, waarvan de Langehoekspolle het grootst is.

Het Heegermeer, de Fluessen en de Morra zijn tijdens het Saalienglaciaal door een gletsjer in de ondergrond uitgeslepen; ze vormen in feite een langgerekt gletsjerdal.

Bron: Wikipedia

Gaasterland

Gaasterland ligt in Nationaal Landschap Zuidwest Fryslân. De streek is, anders dan het overwegend vlakke weidekarakter van Friesland, juist glooiend en bosrijk. Deze reliëfs heetten vroeger gaasten. Het zijn in de Saalien-ijstijd opgestuwde keileemruggen, overdekt met een laag zand. Vanwege de zandverstuivingen hier en elders in Nederland heeft Staatsbosbeheer het gebied rond 1900 beplant met bos.

Bron: Wikipedia

De natuurgebieden van It Fryske Gea

Uitgestrekte wadden, kleurige graslanden, meren en plassen, moerassen, heide en mooie bossen… Fryslân is rijk bedeeld met prachtige natuur. It Fryske Gea beheert 58 verschillende natuurgebieden, met allemaal hun eigen kenmerken.

Bron: ItFryskeGea